KOPERNIK APARTMENT

117 sq.m, Lviv

CONCEPT

THERE ARE A LOT OF AUTHENTIC ELEMENTS IN THIS PROJECT. THEY ARE NOT A COPY OR IMITATION. THE OWNERS OF THIS HOUSE HAVE RESPECT FOR STYLE, ARCHITECTURE AND TRADITIONS. WE FELT AND SUPPORTED THIS - CREATING AN IDENTITY THAT IS UNIQUE TO #KOPERNIK_APARTMENT.

 

“THE MAIN OF THE PROJECT IS THE AUTHENTIC ELEMENTS THAT HAVE BEEN PRESERVED. THESE ARE STUCCO CEILINGS, AUSTRIAN WOODEN DOORS, WINDOWS, PARQUET AND OTHER DETAILS. THEY MAKE THE ATMOSPHERE OF AN OLD LVIV APARTMENT.


MODERN ELEMENTS, SUCH AS FURNITURE, APPLIANCES AND LIGHTING, ADD COMFORT AND RELEVANCE TO THE APARTMENT.

 

DESIGNER OF THE KOPERNIK APARTMENT PROJECT

“I LIKE THE IDEA OF MATCHING AUTHENTIC ELEMENTS OF A HISTORIC BUILDING WITH MODERN FURNITURE. THAT WILL LOOK HARMONIOUS. I WANT MY HOME TO BE CONVENIENT AND COMFORTABLE, BUT AT THE SAME TIME HAVE ITS OWN CHARM AND ATMOSPHERE.

PLANNING

THIS PROJECT IS A WONDERFUL STORY ABOUT THE PAST AND PRESENT. IT IS LOCATED IN A TWO-HUNDRED-YEAR-OLD AUSTRIAN BUILDING IN THE CITY CENTER. THE APARTMENT IS FURNISHED IN AN ECLECTIC STYLE, COMBINING DIFFERENT STYLES AND ERAS.

 

THE BUILDING WHERE THE APARTMENT IS LOCATED IS AN ARCHITECTURAL MONUMENT OF LVIV OF 1908-1909.

THE APARTMENTS HAVE ALMOST FOUR-METER CEILINGS.

THE LAYOUT INCLUDES A LIVING ROOM, TWO BEDROOMS AND TWO BATHROOMS WITH A LAUNDRY ROOM, CONNECTED BY A KITCHEN AND A CORRIDOR.

SKETCHING

OUR TASK WAS TO PRESERVE ALL THE AUTHENTICITY OF THE APARTMENT - AUSTRIAN WOODEN DOORS, WINDOWS, PARQUET, A DECORATIVE PLATE FOR THE SOCKET THAT THE OLD VACUUM CLEANER.

 

EACH ROOM HAS A VINTAGE FEEL, AND WE WANTED TO COMBINE IT WITH MATTE, SMOOTH FURNITURE FACADES, MODERN APPLIANCES AND LIGHTING. THIS IS HOW THE DESIGNER SAW IT IN HER SKETCHES:

INTERIOR

EACH SPACE IN THIS HOUSE HAS ITS DESIGN MEANING, SPIRIT AND HISTORY. THIS IS ESPECIALLY EVIDENT IN THE LIVING ROOM.

 

THE CHANDELIER IN THE CENTER IS AN OLD FRENCH ONE. THE REST OF THE LIGHTING IS MODERN. THE SOUTH-FACING WINDOWS ARE ORIGINAL AND EQUIPPED WITH A SPECIAL SYSTEM OF LIGHT SHADING - SHADES (SHUTTERS).

NEXT TO THEM IS A LARGE SHELVING UNIT WITH A MOVABLE LADDER (BECAUSE THE CEILINGS ARE HIGH) AND MODERN UPHOLSTERED FURNITURE. ALL THIS STANDS ON AUTHENTIC HERRINGBONE PARQUET, WHICH WE WILL RESTORE.


IN ADDITION, THE DESIGNER USED VICTORIAN-STYLE RADIATORS - SCHOOL RADIATORS.

 

IN THE LARGE BEDROOM, THE CEILING IS HIGHLIGHTED IN IVORY AND BEHIND THE BED, THERE ARE GREY OLIVE PANELS. 

MODERN FURNITURE ACCOMPANIES THE VICTORIAN DRESSING TABLE.

 

THE LARGE BEDROOM HAS A BIG CLOSET DUE TO THE REDEVELOPMENT. THEREFORE, THERE ARE NO PILES OF FURNITURE IN THE ROOM.

THE SMALLER BEDROOM HAS AN ADDITIONAL FUNCTION.
IT IS THE OWNER'S CREATIVE SPACE. THERE IS A WORK DESK, A MINIMALIST WARDROBE AND AN AREA WITH AN EASEL FOR PAINTING IN THE BAY WINDOW.

LET'S MOVE ON TO THE KITCHEN. THE WOMEN IN THIS FAMILY LOVE TO COOK, SO THERE IS A WELL-EQUIPPED LARGE KITCHEN WITH AN ISLAND.


WE USED ARTIFICIAL STONE WITH IMITATION TERRAZZO FOR THE COUNTER-TOPS. THE APRON IS MADE IN THE PATCHWORK TECHNIQUE WITH OLIVE INSERTS.

 

 

 

THERE ARE MINIMALIST SHAPES OF IVORY FURNITURE WITH HIDDEN HANDLES AND STRAIGHT LINES. THEY ARE GOOD COMBINED WITH WARM CRAFT WOOD SURFACES.

THE WET AREAS IN THIS APARTMENT WAS THE BIGGEST CHANGES IN THE REDEVELOPMENT. WE EXPANDED THE KITCHEN AREA AND PLACED A CLOSET BEHIND A WHITE FLUSH-MOUNTED DOOR, REDESIGNING THE GUEST RESTROOM.

 

THERE IS A GLASS PARTITION BETWEEN THE BATHROOM AND THE LAUNDRY ROOM, ALLOWING NATURAL LIGHT TO ENTER FROM THE WINDOW. A SIMILAR GLASS CURTAIN DELINEATES THE SHOWER STALL WITH A BENCH. IT IS THE SAME IN ALL BATHROOMS. THE FLOOR IS TERRAZZO WITH ORNAMENTS, AND THE WALLS ARE SIMPLE AND ALWAYS BEAUTIFUL SUBWAY TILES.

PROJECT TEAMПРАЦЮВАЛИ

Olha Lysiuk

Olha Lysiuk

Creative Director & Designer
Roman Verbischuk

Roman Verbischuk

Founder & Architect
Solomiia Shiliak

Solomiia Shiliak

Interior Architect
Maryna Shanaida

Maryna Shanaida

Interior Architect & Designer

ПРОЦЕСРЕМОНТУ

POLY
НА ЗВʼЯЗКУ

YOUR APPLICATION HAS BEEN SUCCESSFULLY ACCEPTED!
WAIT FOR A CALL