НАЗАД

Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house

202 м²

Львівська область

Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house Дім, в якому ранок на паузі: Bits_house

Немає нічого складнішого і разом з тим нічого прекраснішого, ніж почати з початку. Наша команда це відчула завдяки проекту: #Bits_house. Архітекторка – Ірина Джус – спроектувала двоповерховий будинок, площею у 202 м² з нуля. Архітектурний проєкт зробили, а тепер дизайнерка - Любов Лазорів – взялася наповнювати бетонні та цегляні «рамки» просторої домівки для молодої сім’ї легким, стильним і практичним дизайном у стилі софт лофт (мінімалізм + лофт).

 

«Замовники хотіли світлий інтер’єр, без зайвих речей, адже в них немає старого мотлоху. Вони регулярно позбуваються непотрібного : ). І я взяла цю їхню манеру за основу, аби створити інтер’єр в якому легко дихати. Підкреслити естетику простоти – це завдання, яке я собі поставила в цьому дизайні. В мінімалістичному інтер’єрі головними засобами створення дизайну є цікаві форми, текстури чи фактури, настільки влучні, щоб їх знадобилось зовсім небагато для створення образу, обличчя інтер’єру.»

Любов Лазорів - дизайнерка проєкту

 

Колірна гама – багато білого в поєднанні з ахроматичними сірим та графітовим, і з відтінками зелених, евкаліптових та блакитних, індиго – для цього завдання ідеально підійшла.

Дизайн будинку має бути цілісним, як один великий механізм, кожна деталь якого працює не окремо, а в комплексі. Тому на фоні загальної колірної гами - як акцент будинку – два санвузли на двох поверхах, що виділяються кольором. Також на руку зіграло чудове планування. Завдяки тому, що у будинку є паливна-пральня, декілька гардеробів та достатня кількість комірок, дизайнерка змогла не завантажувати простір громісткими меблями.

І цю неабияку перевагу – чудово продумане панування - ви побачите тільки-но переступивши поріг. На першому поверсі маємо опен спейс. Зона прихожої, сходова та кухня- вітальня – як один великий простір, що плавно розтікається по зонах.

Зона прихожої одразу окунає вас у настрій оселі. На фоні білих стін чудернацькі мінімалістичні світильники, форма полиці з металу яскравого кольору приковує вашу увагу і проводжає її в глибин приміщення. До вітальні.
 

коридор


Великі вікна без штор - максимум єднання з природою. В таких будинках вид з вікна – це частина дизайну. І про це промовляє вигляд вітальні. Максимум простору, розлогий модульний диван, відпочинкова зона з кріслом. А ще, бетонна плитка і просто біла стіна, обрамлена підсвіткою. На ній же акценти – чорні світильники. Тут кольорова пляма – зелене крісло, яскраві килими і картина на полиці із дерев’яного масиву, а ще кактуси – виразний силует.

 

вітальня

 

Зона просторої вітальні межує з кухнею. Спільний елемент – кухонний острів з робочою поверхнею та столом. Великим об’ємом кольору графіту виділена шафа кухонних меблів.

 

«Замовники не багато готують, і потужної витяжки їм не потрібно, тому ми використали рішення з решіткою та примусовою вентиляцією. Кухонна зона доповнена полицями з металу на контрасті з білосніжними фасадами та фартухом калакатта (імітація мармуру). А форма стільців створює силует, ритм на тлі цього білого острова. Те ж саме роблять й світильники над островом.»

 

кухня


Також тут, як і у всій квартирі – підлога встелена плиткою під бетон, що обладнана системою підігріву. Нею викладений і санвузол, який виділений плиткою кольору індиго, це яскравий акцент першого поверху. А бетонний умивальник та рушникосушка-драбинка своїми текстурами зв’язують це приміщення з іншими.

 

санвузол   cанвузол

 

У коридорі є декілька дверей. Одні ведуть у санвузол, а інші в технічне приміщення, ще одні – до гардероба. Їх є два в будинку. В цьому власники зберігатимуть верхній одяг та багато взуття. А також тут є розкладний стіл-консоль, який в складеному вигляді слугуватиме туалетним столиком, а якщо гості завітають, то його можна розкласти у вітальні до триметрової довжини.

 

гардероб

 

Чимало вміщають ці комірки, еге ж? Але якщо їх прослизнути, то ви опинитеся одразу навпроти цього.

 

сходова

 

Зі входу поміж білими стінами розташований великий цілісний об’єм сходової. Вони як велика бетонна форма, підкреслена шматками дерева і блиском скла, що веде нас на другий поверх.

 

«В цьому холі – тоноване блакитне скло, відкриті бетонні балки та колона з металу. На всіх вікнах немає штор і ролети є тільки в робочій зоні, бо там південна сторона і багато сонця. Вікно скошене, і потрібно було придумати особливе рішення, щоб тих ролет не було видно в згорнутому вигляді. Це було доволі складно.»

 

кабінет


Великий робочий стіл відмежований від сходової шматком тонованого скла блакитного кольору. Цей простір має цікаві заломлення конструкції стелі, тому ніщо б так добре не підкреслило естетику цієї форми, як білий колір. Тут також є відпочинкова зона, багато вікон, і ще багато дверей до інших кімнат. Всі вони максимально приховані, без лиштви. А також ми усюди використані приховані плінтуси.

 

кабінет

 

Другий поверх у нас більш камерний. Тут три спальні, розмежовані стінами.


В головній спальні велика стіна з декоративною штукатуркою, бетон, і білий колір, текстиль, килимок, що створює затишок, та цікаві підлогові світильники.

 

спальня

 

«В головній спальні - мінімум меблів, а ще – великий умивальник. Замовники самі запропонували цю ідею, і ми її підтримали. Вмиватися вранці в спальні – чому б і ні. Поряд - за розсувними дверима з механізмом Invisible (двері не мають видимих рейок, напрямний. Такі ж використані й в гардеробах) - санвузол з великим душем. Тут теж мінімум усього, без зайвих полиць чи тумб. І ще природне світло з вікна, тому й вазони – таке не часто трапляється в санвузлах. Тому, я раділа цьому.»

 

душова душова

 

На другому поверсі маємо ще один санвузол. Це ще один кольоровий акцент будинку. Тут великий душ і ще плитка з тої ж колекції, що у ванній на першому поверсі. Для підкреслення контрасту вона ще й має нерівну глянцеву поверхню, як сплеск води.

 

санвузол санвузол

 

Тема води продовжується і на одній зі стін дитячої спальні. Тут є шпалери з плавцями. Це ритм, яким володіє ця кімната. Мансарда створює цікаві форми приміщень і такі заломлення даху також формують дизайн. Тому, навіть в дитячій дизайнерка - Любов Лазорів - обійшлася без зайвого. Тут робоче місце, ліжко, декілька полиць, комод для речей та чудове місце для сидіння біля вікна.

 

дитяча дитяча

 

У третій спальні – гостьовій – теж цікаві форми стелі та вікна. В гостьовій є ще одне робоче місце та цікавої форми стелаж, розкладний диван. З часом власники планують його замінити на ліжко і зробити тут другу спальню для ще одного малюка.

 

«Навіть ця кімната, яку господарі використовуватимуть, мабуть, поки найменше, не здає позиції загального стилю, Тут блакитні панелі, що переходять в стелаж і чудовий кактус. Що перегукується із тими, що у вітальні.»

 

гостьова


Інтер’єр #Bits_house повітряний, легкий, ніби ранок. І для створення «моменту пробудження» дизайнерка використала контраст текстур, фактур та форм. Поряд з бетоном - метал з активною текстурою, листи сталі, а також її улюблені деталі з грубою фактурою дерева.

І на останок ми залишили не менш цікаву та важливу інформацію. Цей проект Любові Лазорів та Ірини Джус вже втілюють наші будівельники та майстри. І ми спробуємо вам про нього розказати трішки більше, створивши мінісеріал на нашому YouTube-каналі, тому підписуйтесь: http://bit.ly/2J5ijU8

Архітекторка проєкту: Ірина Джус Дизайнерка проєкту: Любов Лазорів