НАЗАД

Хатинка під небом: Exactly house

107 м²

Львів

Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house Хатинка під небом: Exactly house

Зізнайтеся, як ви використовуєте горище? Готові посперечатися, більшість із вас зберігає там музейні експонати часів дитинства або речі, які “а нехай, може, колись знадобиться”. А якщо ми вам скажемо, що під дахом можна влаштувати не лише складське приміщення, а простір для сімейного відпочинку? Для наших замовників ця ідея стала мрією, а для нас — ще однією можливістю створити нетиповий дизайн.

Ми отримали в розпорядження мансарду площею 92 м2 і побажання від власників створити просторе і світле приміщення, функціональне і яке легко буде підтримувати в чистоті. Мінімалізм став ідеальним рішенням: ми зробили акцент на головних деталях інтер'єру, використали контрастну кольорову гаму і відмовилися від зайвих елементів декору.

Відкритий простір без дверей і перегородок ми візуально поділили на зони: кухня-їдальня та лаунж-зона. Також на горішньому поверсі розмістили ванну кімнату.

 

план розташування меблів exactly_house

 

Родзинка інтер'єру — кутовий камін. Він відокремлює лаунж-зону від їдальні, але й гармонійно доповнює інтер'єр обох зон. Вітальня з виразними геометричними формами має м'яку колірну гаму. Відразу привертає погляд величезний шкіряний диван, який створює затишок та комфорт у цій зоні. Дрібніші елементи декору доповнюють меблеву конструкцію, а природне світло додає вітальні жвавості.

 

візуалізація вітальні exactly_house

 

На прохання господарів, ми відмовилися від м'якого підлогового покриття на користь натуральних матеріалів. Тому навіть у ігровій зоні ви не знайдете килимків під ноги. Немає тут і зайвих деталей. У глибині кімнати розмістили м'який диван, а вздовж стіни — шафу для одягу. Родзинкою цієї зони є дерев'яна панель на задній стіні – натуральні матеріали й геометричні різьблення додають грайливості доволі стриманому інтер'єру.

 

візуалізація ігрової exactly_house

 

У цьому опен-спейсі ми також знайшли місце для обідньої зони. І воно особливе. Обідній стіл та стільці ми розташували так, аби на них лилося сонячне світло з мансардних вікон. Ці меблі заслуговують не мало уваги, адже існували ще до задуму нашого проекту! І саме довкола них ми створювали інтер'єр. На додачу до природного світла ми встановили куполоподібні світильники над столом та додаткові джерела світла по всьому периметру стелі. Що стосується кольору, то гама дерев'яних стільниць – створює легкий перехід від світлих поверхонь в їдальні до переважно темних на кухні.

 

візуалізація їдальні exactly_house

 

«Ми віддаємо перевагу тумбам і шухлядам, щоб все можна було сховати», - зізналися замовники. А слова власників для нас – закон. Крім суцільної кухонної поверхні – жодних відкритих полиць. Площа кухні невелика, проте ми виграли місце завдяки правильному плануванню. Паралельно до робочої поверхні розмістили стійку та високі дерев'яні стільці, які чудово поєднуються з інтер'єром обідньої зони. Дерев'яна балка довкола стійки створює вигляд своєрідного вікна, крізь яке можна спостерігати за роботою на кухні.

 

візуалізація кухні exactly_house

 

Єдина зона на поверсі, що відділена дверима це - ванна кімната. І тут вільний простір поступається місцем розмірам самої ванни. Завдяки облицюванню плиткою, конструкція виглядає ще більш масивною. На противагу, підвісні елементи: умивальник, унітаз, полиці - створюють відчуття легкості. Порівняно з іншими кімнатами, колірна гама ванної холодна, сувора. Її точно варто згладити ніжними запахами косметичних засобів та горами мильної піни ;)

 

візуалізація ванної кімнати exactly_house

 

А поверхом нижче ми обладнали ще одну ванну кімнату у рамках цього ж стилю, проте вони зовсім не схожі. Полиці зі світлого дерева пом'якшують кольорову гаму. Площа кімнати дозволила розмістити і ванну, і душ, відгороджений скляною завісою. Бокову стіну ми відвели під велику нішу, куди господарі зможуть сховати особисті речі, та навіть пральну машину. У ніші ми також встановили умивальники, широке дзеркало та підвісні світильники. Тут також помічаємо геометричний орнамент – спільний елемент для обох санвузлів.

 

скетч ванної кімнати exactly_house

 

Мінімалізм, класика, лофт, скандинавський – так багато різних стилів. Як же визначитися, який пасуватиме саме вашій оселі? Пропонуємо вам переглянути наше портфоліо – ви точно знайдете інтер'єр, який припаде до душі.

Дизайнер цього проекту: Зоряна Когут Архітектор цього проекту: Іра Джус