НАЗАД

Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat

140 м²

Львів

Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat Затишний дім та ідеальна картинка: Sobi flat

140 м² приватного будинку для молодої сім'ї - це багато чи мало? Дизайнерка Юлія Расторгуєва впевнена – цілком достатньо, щоб максимально функціонально використати площу і залишити вільний простір для кожного.

Простора кухня-вітальня, компактний санвузол та коридор - займають перший поверх. На другому ми розмістили спальню, дитячу кімнату, домашній офіс, гардероб та ванну.

 

план першого поверхуПлан розташування меблів на першому поверсі

план другого поверхуПлан розташування меблів на другому поверсі

план третього поверху

План розташування меблів на третьому поверсі

 

«Основним завданням від замовників було створити затишний дизайн. Тому ми довго перебирали стилі й врешті обрали за основу класичний стиль з елементами скандинавського. Застосувавши натуральні матеріали та світлі кольори фасадів ми домоглися природності та простоти, комфорту та затишку.»

(с) Юлія Расторгуєва - дизайнер


Вхідна зона відділена від іншого простору світлим підлоговим покриттям. Тут розмістилася невелика шафа для верхнього одягу та взуття. Чорні світильники виразно контрастують із суцільно білим коридором. А ось вхід до відкритого простору кухні-вітальні – геть непомітний.

 

візуалізація коридору на першому поверсі


Адже тут ми не монтуватимемо дверей, аби простір перетікав з однієї кімнати в іншу. І ваш погляд прикував вигляд з панорамних вікон, багряний відтінок дерева у каміні чи величезний диван. М’яка частина – потужна зона комфорту. Тут не бракує навіть телевізора. А ось встановлений проектор на стелі – чудове рішення для перегляду фільмів. Так виглядає тепле і затишне місце для родинних посиденьок: килимок під ногами й дерев’яні текстури пом’якшують чистий колір стін, а живі квіти додають природного спокою та насолоди для очей. Інтер’єр лаунж-зони доповнюють картини у пастельних тонах.

 

візуалізація вітальні

 

Сім’я обожнює готувати й запрошувати на вечері гостей. Тому для кухні та обідньої зони ми виділили якомога більше площі. Для максимальної зручності встановили суцільну стільницю та острів – їх виготовлятимуть на замовлення. Крім того, дизайнерка запропонувала повісити відкриті полиці замість шаф. Так, весь кухонний дріб’язок завжди буде напохваті, а інтер’єр кухні буде повітряним.

 

«Великий обідній стіл у поєднанні зі стільцями різного дизайну додають інтер’єру грайливості. Видається, ніби поява кожного з них – це якась особлива історія.»

(с) Юлія Расторгуєва – дизайнер

 

візуалізація кухні


Санвузол на першому поверсі невеликий за площею і виконаний у пастельних тонах. Однак, родзинка тут таки помістилася: нетипова форма душу з похилою стелею. Атмосферно, так?

 

візуалізація санвузла


Поверхом вище ми розмістили ще й ванну кімнату. Площа дозволила розташувати там два умивальники, ванну і душ, закритий скляною перегородкою. Додаткове освітлення у вигляді світлодіодних стрічок, які ми встановили довкола широкого дзеркала, при потребі створить чудову атмосферу для релаксу. Родзинка цього інтер’єру – імітація гальки, що розділяє ванну від іншого простору.

 

візуалізація ванни на другому поверсі


Спальна кімната повністю відповідає своєму функціональному призначенню. Широке ліжко з виглядом на мансардне вікно займає більшу частину простору. До речі, таких вікон у будинку ми запланували чимало. Як і деревини смереки. З неї витесані підлога і стеля, що, ніби, віддзеркалюють одна одну. Окрім природного освітлення встановлені майже непомітні джерела світла на балках під стелею і тендітні світильники по обидва боки ліжка. Велике підлогове дзеркало в дерев’яній рамі додає інтер’єру такої недоторканої, первинної вишуканості.

 

візуалізація спальні


Для маленької донечки-принцеси ми створили справжній казковий замок.

 

«Площа дитячої невелика, але ми виграли простір завдяки перенесенню спального місця на другий рівень. Крім того, ми помістили шафу та полиці для речей під сходи, зекономивши значну частину простору. Так місця для ігор точно буде вдосталь. А ще додали зірочки на стіні та рожеві полиці, що створюють милу дівчачу атмосферу. Все, як бажали власники. А ось другий рівень у цій кімнаті, де розташоване спальне місце – це мрія, мабуть, кожного малюка.»

(с) Юлія Расторгуєва - дизайнер

 

візуалізація дитячої


У цій домівці знайшлося місце і для домашнього офісу. Він лаконічний і стриманий. Тут переважають дерев’яні поверхні – стеля з балками, полиці для улюблених книг та нотатників. Світлі текстури створюють у кімнаті спокійну робочу атмосферу, а килим з геометричним орнаментом додає домашнього затишку. Чудовим доповненням до інтер’єру стануть картини, вазони та інші деталі, яких у власників чимало. Вони чудово контрастуватимуть зі світлою кольоровою гамою.

 

візуалізація кабінету


Праві ми чи ні, побачимо згодом, коли проект буде реалізованим. А поки ми чекаємо, пропонуємо вам оглянути більше індивідуальних дизайн-проектів у нашому портфоліо.

Дизайнер проекту: Юлія Расторгуєва Архітектор проекту: Марія Василечко