PD 101

564 sq.m, Lviv Region

CONCEPT

 

Мама, тато, троє дітей. У планах ще поповнення – четвертий малюк. Для цієї великої команди ми проєктували архітектуру двоповерхового котеджу з підвальним приміщенням в мальовничій місцині за містом.

Багатодітні батьки мріяли про затишну, а разом з тим функціональну і сучасну оселю для себе та своєї малечі. Реалізовувати такі важливі мрії – те, за що ми найбільше любимо свою професію.

 

 

 

ІДЕЇ ТА БАЖАННЯ замовників неодноразово змінювалися, і від цього було ще цікавіше працювати. Хотілося втілити все задумане та врахувати потреби кожного. Зрештою отримали проєкт будинку з мінімалістичними екстер‘єрними рішеннями.

Усі кімнати на другому поверсі матимуть виходи до тераси, з якої вдасться помилуватися зеленими пейзажами навколо. Дім дуже великий, тож діти матимуть багато простору для ігор і розвитку. А в теплу пору вся родина зможе збиратися за столом у затишній альтанці

 

АРХІТЕКТОР ПРОЄКТУ PD 101 HOUSE

“У НАС четверту дитину, тож на перше місце в проєктуванні будинку ставили, звісно, його зручність, місткість – хотілося, аби кожен член родини мав у домі свій особистий простір. Нам сподобалося, як вдало зазонували підвальне приміщення, організувавши в ньому повноцінне укриття, тренажерний зал, пральню, комірку для лижного спорядження та багато іншого

 

ЗАМОВНИК

PLANNING

 

Загальна площа будинку понад 560 м². Маємо два основних поверхи та один цокольний. Важливо було врахувати, що одна з найголовніших переваг котеджу – його розміщення.

 

Краєвиди навколо спонукали нас проєктувати дім так, аби головним фасадом він був розвернутий до лісу, а всі члени родини зі своїх кімнат мали доступ до його виду. Останнє реалізували за рахунок плоских покрівель, які ми облаштували як тераси.

 ПЛОЩА НИЖНЬОГО ПОВЕРХУ (БЕЙСМЕНТУ) - 183 М2, ДЕ МИ ОРГАНІЗУВАЛИ ПРАЛЬНЮ, ЗАЛ, КОМІРКУ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ ЛИЖНОГО СПОРЯДЖЕННЯ, ГАРАЖНУ ЯМУ ТОЩО.

ПЕРШИЙ ПОВЕРХ ПЛОЩЕЮ 209 М2 ПОМІЩАЄ ПРОСТОРУ КУХНЮ-ВІТАЛЬНЮ, ДВІ ТЕРАСИ, ГАРАЖ, ГАРДЕРОБ ТА РОБОЧИЙ КАБІНЕТ. 

ДРУГИЙ ПОВЕРХ НА 172 М2, ЗОРІЄНТОВАНИЙ НА ПРИВАТНИЙ ПРОСТІР КОЖНОГО ЧЛЕНА СІМ'Ї. ТУТ РОЗМІСТИЛАСЬ ГОЛОВНА СПАЛЬНЯ, 3 ДИТЯЧИХ З БАЛКОНАМИ, 2 САНВУЗЛИ ТА ТЕРАСА. 

VISUALIZATION

 

Мінімалістичний екстерʼєр будинку з плоскими дахами має сучасний і стильний вигляд, як і хотіли замовники. Зовнішні стіни першого поверху оздоблені, зокрема, чорним сланцем, а другого – фасадною декоративною штукатуркою.

Зайшовши всередину, опиняємося у величезній вітальні-кухні, де родина планує збиратися разом та проводити атмосферні вечори. На першому поверсі також розмістилися гостьова кімната, кабінет, гардеробна, санвузол. Тут же маємо сходи до підвального приміщення, але про нього згодом. Тим часом підіймаємося на другий поверх. 

 

Нагорі ми розташували спальню батьків та три дитячі: одна для доньки, друга для двох синів, яка має спільний ігровий простір і розділені розсувними дверима зони для сну, а також кімната для потенційної четвертої дитини.

 

Також тут є два санвузли. Для кожного передбачено вдосталь місця. Дві з кімнат мають свої особисті тераси, а дві інші – доступ на одну спільну.

Тепер спускаємося до підвального приміщення, яке можна вважати однією з фішок цього проєкту за його місткість і функціональність. Першочергово, звісно, це укриття, адже батькам було важливо подбати про безпеку своїх дітей. Крім того, тут є пральня, комірка для лижного спорядження, приміщення морозильної камери, де можна зберігати річний запас їжі, паливна, дровітня, гаражна яма для обслуговування автівок та комірка для автостафу, а також окремий санвузол. 

 

І навіть після такого, здавалося б, щільного зонування у нас залишилося вільне місце, яке ми вирішили не залишати без справи. Так на цокольному поверсі зʼявилися тренажерний зал із тенісним столом і біговими доріжками та відпочинкова кімната.

Щодо території навколо будинку, то ми подбали про розміщення двомісного гаража, який, до речі, має вихід до підвалу. Проєктуючи ландшафти, зупинилися на зелених насадженнях на задньому дворі, які не тільки освіжать чорно-білий вигляд споруди, а й слугуватимуть огорожею.  Тут  же зустрічаємо басейн з лежаками – зону, де в теплий період року зможуть відпочивати батьки й бавитися діти.

Окрему увагу хочемо приділити критій скляним дахом альтанці у дворі. Тільки уявіть, як у ній за накритим столом збиратиметься вся родина та їхні гості. І в дощову, і в сонячну погоду там пануватиме атмосфера затишку й телпа.

Альтанку  вдалося примкнути до будинку – доступ до неї йде одразу з технічної кухні, що робить її обслуговування максимально зручним. Крім того, зробивши альтанку не окремостоячою, ми уникнули розташування на території  додаткових прибудов. Це не лише оптимізує потенційні витрати, а й сприяє загальному архітектурному образу: усе вийшло компактно, доступно, мобільно й стильно.

НАД ПРОЄКТОМПРАЦЮВАЛИ

Roman Verbischuk

Roman Verbischuk

Founder & Architect
Artem Vitiuk

Artem Vitiuk

Architect
Vasyl Yarema

Vasyl Yarema

Interior Designer

POLY
НА ЗВʼЯЗКУ

ВАША ЗАЯВКА УСПІШНО ПРИЙНЯТА!
ОЧІКУЙТЕ НА ДЗВІНОК